ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ – ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ – ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Η Ιαπωνική Γλώσσα (日本語, Nihongo) ομιλείται από 127 εκατ. ανθρώπους. Τα Ιαπωνικά θα βρίσκονται στον κατάλογο των 10 γλωσσών που θα ομιλούνται περισσότερο και το 2050. Σύμφωνα με τη μελέτη της Unesco με τίτλο « Άτλας των γλωσσών του κόσμου που κινδυνεύουν να εξαφανισθούν» υπολογίζεται ότι το έτος 2050, ο αριθμός των ομιλούντων ιαπωνικά θα είναι 11,6 εκατομμύρια, από τον πληθυσμό ηλικίας 15-24 ετών.

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣΠρώτα στον κατάλογο, είναι τα κινέζικα και ακολουθούν τα ιντί/ουρντού, αραβικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλλικά, μπενγκάλι, ρωσικά, ιαπωνικά και μαλαισιανά.
Οι δέκα γλώσσες που μιλήθηκαν περισσότερο το 1995 από το σύνολο του πληθυσμού είναι: κινεζικά, αγγλικά, ιντί/ουρντού, ισπανικά, αραβικά, πορτογαλλικά, ρωσικά, μπενγκάλι, ιαπωνικά και γερμανικά.

Το ιαπωνικό λεξιλόγιο έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από άλλες γλώσσες. Μεγάλος αριθμός λέξεων προέρχονται από την Κινεζική ή δημιουργήθηκαν βάσει κινεζικών προτύπων, σε μια περίοδο 1.500 τουλάχιστον χρόνων. Από τα τέλη του 19ου αιώνα, η Ιαπωνική δανείστηκε αρκετά μεγάλο αριθμό λέξεων, κυρίως αγγλικών.

ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

via ΙΑΠΩΝΙΚΑ – ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

Advertisements

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: