Το παιχνίδι για τα παιδιά είναι σοβαρή υπόθεση

Το παιχνίδι δεν είναι απλώς διασκέδαση – είναι ζωτικής σημασίας για το παιδί σας. Στην πραγματικότητα, το ελεύθερο παιχνίδι είναι πιο σημαντικό από ο,τιδήποτε άλλο θα μπορούσαν να κάνουν.

Το παιχνίδι είναι ζωτικής σημασίας. Εκτός από διασκέδαση, είναι σημαντική ενασχόληση για ένα παιδί. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι αλήθεια ότι μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Το καλύτερο από όλα είναι το παιδί σας να παίζει ελεύθερα. Ως γονέας, μπορεί μερικές φορές να νιώθετε ότι πρέπει να πηγαίνετε το νήπιό σας σε περισσότερες δραστηριότητες, να οργανώνετε περισσότερα πράγματα να κάνει και να το καθοδηγείτε στις δραστηριότητές του. Στην πραγματικότητα, το ανάποδο ισχύει. Όσο πιο πολύ και πιο ελεύθερα παίζει, τόσο το καλύτερο.

Δείτε παρακάτω μερικά οφέλη του παιχνιδιού:

• Το παιχνίδι επιτρέπει στο παιδί σας να αναλαμβάνει τον έλεγχο και να μαθαίνει να ηγείται. Τα αφήνει επιτέλους να παίρνουν εκείνα τις αποφάσεις.
• Το παιχνίδι διδάσκει στα παιδιά το ευρύτερο πλαίσιο των πραγμάτων, τι σημαίνει αιτία και αποτέλεσμα. Έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν ένα σωρό πράγματα, όπως πώς λειτουργεί η κοινωνία, οι σχέσεις, τα ήθη και τα έθιμα.
• Το παιχνίδι χτίζει την αυτοπεποίθησή τους.
• Το παιχνίδι τους επιτρέπει να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες.
• Το παιχνίδι βοηθάει τα παιδιά να εκφράσουν και να καταλάβουν συναισθήματα όπως η χαρά, ο θυμός και ο φόβος, καθώς και να ανακαλύψουν πώς τα δικά τους συναισθήματα επηρεάζουν τους άλλους.
• Το παιχνίδι βοηθάει στη γλωσσική ανάπτυξη.
• Το παιχνίδι διεγείρει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.
• Το παιχνίδι βοηθάει στην ανάπτυξη των βασικών και προηγμένων κινητικών δεξιοτήτων.

Όσα και να πούμε για τη σημασία του ελεύθερου παιχνιδιού θα είναι λίγα. Είναι η πιο σημαντική δουλειά στον κόσμο – και η πιο ευχάριστη.

Για αυτό χαρίστε στο παιδί σας ατελείωτες ώρες παιχνιδιού με τις πάνες Libero

Libero club

Φόρουμ για νέους γονείς.

Advertisements

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: