Οι ενέσιμες θεραπείες δεν είναι καλλυντικά! Δρ. Σπύρος Β. Ιωαννίδης, Πλαστικός Χειρουργός

Οι ενέσιμες θεραπείες δεν είναι καλλυντικά!
Δρ. Σπύρος Β. Ιωαννίδης, Πλαστικός Χειρουργός

Η ενημέρωση αποτελεί καθήκον μας, ως πλαστικών χειρουργών.  Στο πλαίσιο αυτό, επιθυμώ να σας Οι ενέσιμες θεραπείες δεν είναι καλλυντικάπληροφορήσω ότι η Διεθνής Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), της οποίας έχω την τιμή να είμαι ενεργό μέλος εδώ και μια εικοσαετία, τυγχάνει μέλος  του Physicians Coalition for Injectable Safety, (Συνασπισμός Ιατρών για την Ασφάλεια των Ενέσιμων)  “μια συμμαχία”  ιατρικών επιστημονικών εταιρειών που αντιπροσωπεύει χιλιάδες έμπειρους και εκπαιδευμένους χειρουργούς στον κόσμο.

Το P.C.I.S. συστήθηκε προκειμένου να ενημερώνει το κοινό για την ασφάλεια των ενέσιμων θεραπειών που πραγματοποιούνται για αισθητικούς σκοπούς  και να συντελέσει στην εξάλειψη της χρήσης παράνομων και μη ασφαλών ενέσιμων ουσιών.

Αιτία της σύστασης του  Physicians Coalition υπήρξε η ανησυχητική αύξηση ατόμων που εφαρμόζουν ενέσιμες διαδικασίες χωρίς να έχουν την απαραίτητη ιατρική ειδικότητα και εμπειρία και που χρησιμοποιούν παράνομες και επικίνδυνες ουσίες.
Ανεξάρτητη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του P.C.I.S  έδειξε τα εξής ανησυχητικά ευρήματα.

 • Κάθε μέλος του P.C.I.S. επισκέπτονται, κατά μέσο  όρο,  2-3 ασθενείς το χρόνο με επιπλοκές από ενέσιμες θεραπείες που έγιναν  για αισθητικούς λόγους και πραγματοποιήθηκαν από ανειδίκευτα άτομα σε μη ιατρικό περιβάλλον, ή με χρήση υλικού
 • Ένα 29% των περιπτώσεων πραγματοποιήθηκε σε μη ιατρικό χώρο.
 • Ένα 38% των περιπτώσεων εφαρμόσθηκαν από ανειδίκευτα άτομα.
 • Σε ένα 32% των περιπτώσεων χρησιμοποιήθηκε υλικό άγνωστης προέλευσης.
 • Και στη χώρα μας παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο. Ενέσεις ‘Botox’ και ‘υαλουρονικού’ πραγματοποιούνται σε ινστιτούτα αισθητικής, σε ιατρεία που δεν ανήκουν σε πλαστικούς χειρουργούς ή δερματολόγους ακόμη και σε σπίτια όπου γίνονται συγκεντρώσεις που συνοδεύονται με χρήση αλκοόλ!

  Επίσης προσφέρονται «θεραπείες» σε πολύ χαμηλές τιμές, πράγμα που οδηγεί στην υποψία ότι το υλικό που χρησιμοποιείται είναι ύποπτης προέλευσης.Όλοι εσείς που αποτελείται την κυριότερη πηγή ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού μπορείτε να συμβάλετε στην σωστή εκπαίδευσή του ώστε να είναι σε θέση να αποφασίζει σωστά όταν αναζητά ενέσιμες αισθητικές θεραπείες.

  Δρ. Σπύρος Β. Ιωαννίδης, F.R.C.S (Glasgow)
  Πλαστικός Χειρουργός

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: