Πως να επιλέξετε το κατάλληλο φωτισμό για τον κήπο σας.

Ο φωτισμός ενός κήπου ομορφαίνει και δίνει αξία στον κήπο σας και κάνει το χώρο σας πιο ασφαλή,  παρoλαυτά ο κάθε μέρος του κήπου σας χρειάζεται διαφορετικό είδος φωτισμού…
Για την Είσοδο. Ο φωτισμός εξαρτάται από την παροχή του ρεύματος. Τα φωτιστικά τοίχου με μπράτσο κατεύθυνσης (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω) τοποθετούνται σε κάθε πλευρά του παραθύρου ή της πόρτας διότι το φως τους κατευθύνεται προς ένα συγκεκριμένο σημείο. Τα απλά φωτιστικά (χωρίς μπράτσο κατεύθυνσης) καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και είναι ιδανικά για φωτιστικά οροφής της εισόδου.
Για την Βεράντα. Τα φωτιστικά στερέωσης δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και διαθέτουν από 1 εως 4 φώτα.(Επιλέξτε το μοντέλο ανάλογα με τις ανάγκες σας)
Για το Λιθόστρωτο. Καλό θα ήτανε να τοποθετήστε στύλους φωτισμού τουλάχιστον ανα 3 με 4 μέτρα για να οριοθετήσετε  τον διάδρομο έτσι ώστε να έχετε μεγαλύτερη ασφάλεια. Χρησιμοποιείστε ηλιακούς στύλους φωτισμού για εύκολο και οικολογικό φωτισμό
Για τα Δένδρα ή τους  Θάμνους. Τοποθετήστε προβολείς ή καρφωτά σποτ για να φωτίζονται τα φυλλώματα των δέντρων. Οι στήλες αναδεικνύουν τους τους θάμνους. Τα χωνευτά σπότ δημιουργούν μια φωτεινή ατμόσφαιρα στον κήπο χωρίς να παρεμποδίζουν το πέρασμα της κοπτικής μηχανής.
Για το Γκαράζ. Στερεώστε στον τοίχο  έναν  προβολέα αλογόνου. Συνήθως  είναι εξοπλισμένοι με αισθητήρες κίνησης.

Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες σύμφωνα με το στύλ και την ισχύ του φωτιστικού αλλά και το προσωπικό σας γούστο έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία στύλ και χρώματος μεταξύ εξωτερικού φωτισμού και αρχιτεκτονικής της κατοικίας σας!
Μην ξεχνάτε οτι υπάρχουν ειδικοί λαμπτήρες που απωθούν τα κουνούπια και ότι η αισθητήρες κίνησης μπορούν να προστεθούν σε αρκετά φωτιστικά!

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ανενεώσετε πλήρως τον εξωτερικό σας χώρο.

Advertisements

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: