Χρήσιμες συμβουλές για την συντήρηση των χαλιών σας

Δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί το εσωτερικό ενός σπιτιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα και από αυτό να λείπουν τα στρωμένα χαλιά. Αυτό συμβαίνει κυρίως διότι τα χαλιά αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Τα χαλιά θερμαίνουν το σπίτι σας βοηθώντας σας έτσι να εξοικονομείτε χρήματα τα οποία θα σπαταλάγατε σε άλλες πηγές θέρμανσης (όπως πετρέλαιο ή ηλεκτρικό ρεύμα). Επίσης απορροφούν ένα μεγάλο μέρος της σκόνης και των ρύπων που κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας βοηθώντας έτσι στην ευρύτερη καθαριότητά του. Λοιπόν παρακάτω παρατίθενται ορισμένες συμβουλές για την σωστή συντήρηση των χαλιών σας.

1.Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για τον καθαρισμό των χαλιών σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

2.Φροντίστε να τα τινάζετε τουλάχιστον μια φορά το μήνα χτυπώντας τα πάντα από την ανάποδη μεριά και όχι ασκώντας του ιδιαίτερη δύναμη.

3.Τουλάχιστον μια φορά τον μήνα επίσης φροντίστε να τα αφήσετε να να τα δει ο ήλιος και να αεριστούν.

4.Επίσης φροντίστε ο χώρος κάτω από το χαλί να είναι εξίσου καθαρός.

5.Για να αποφύγετέ τα σημάδια που αφήνουν πάνω στα χαλιά σας τα έπιπλα βάλτε στα πόδια τω επίπλων σας τα κατάλληλα προστατευτικά και προσπαθείστε να τα μετακινείτε ελαφρώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να αφήσετε την επιφάνεια του χαλιού να ξαναπάρει την αρχική του μορφή.

6.Πριν την φύλαξη τους τυλίξτε τα σε νάιλον για να αποφύγετε τον έντονο σκονισμό τους.

Πολλές φορές όμως αυτή η ρουτίνα συντήρησης είναι ιδιαίτερα κουραστική και χρονοβόρα για κάθε νοικοκυρά. Επίσης όσο προσεκτικοί και επιμελείς μπορεί να είστε στον καθαρισμό των χαλιών σας μπορεί αυτό πάντοτε να μην είναι αρκετό και θα πρέπει να τα εμπιστευτείτε σε εξειδικευμένα ταπητοκαθαριστήρια όπου θα όπου θα γίνει επαγγελματικός καθαρισμός των χαλιών σας.

Advertisements

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: