Γιατί να επιλέξω Βιολογικά Προϊόντα;

Είναι γεγονός ότι στην σημερινή εποχή όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην κατανάλωση βιολογικών προϊόντων. Ας μάθουμε όμως μερικά πράγματα για αυτά.

Τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο υγιεινά, καθώς είναι αγροτικά προϊόντα που η παραγωγή τους στηρίχθηκε απόλυτα σε φυσικές διεργασίες. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκαν εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης εχθρών, ασθενειών και ζιζανίων , καθώς και εναλλακτικές τεχνικές παραγωγής, όπως η εναλλαγή των καλλιεργειών και την ανακύκλωση φυτικών υπολειμμάτων.

Έχουν ανώτερη διατροφική αξία και είναι πιο γευστικά και μυρωδάτα. Για παράδειγμα, τα φυτώρια εσπεριδοειδών βιολογικής καλλιέργειας παράγουν σαφώς πιο ζουμερούς και εύγευστους καρπούς. Επίσης και το λάδι που παράγεται από ελιές φυτωρίου βιολογικής παραγωγής είναι πιο πλούσιο σε άρωμα και σε διατροφικά οφέλη σε σχέση με αυτά που ήδη έχει το ελαιόλαδο.

Είναι ασφαλή για την υγεία μας, μια και δεν έχουν υπολείμματα λιπασμάτων και συνθετικών φυτοφαρμάκων ή άλλων χημικών που, πιθανώς, μακροπρόθεσμα, μπορεί να προκαλέσουν σωρεία προβλημάτων υγείας, ιδίως στα παιδιά.

Τέλος, καλλιεργούνται με μεθόδους που είναι πολύ πιο φιλικές για το περιβάλλον, συντελώντας, έτσι, στην υγεία του πλανήτη.

Τα φυτώρια Λακωνίας που ανήκουν στον καλλιεργητικό όμιλο Σταματάκου διαθέτουν όλα τα σύγχρονα μέσα, μηχανήματα, οχήματα, καθώς και το απαιτούμενο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται για τη σωστή και ελεγχόμενη παραγωγή βιολογικών προϊόντων, χωρίς φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες που δηλητηριάζουν το υπέδαφος και καταστρέφουν σιγά-σιγά και μεθοδικά την ζωή στον Πλανήτη.

Advertisements

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: