Τοποθετώ εύκολα και γρήγορα πλωτό παρκέ…

Τι ποιό ευχάριστο  από να προσφέρετε ζεστασιά στο σπίτι σας στρώνοντας το σπίτι σας με πλωτό παρκέ. Και τι πιο ευχάριστο από όλα είναι ότι μπορίτε να το κάνετε απλά ακολουθόντας αυτά τα 5 απλά βήματα.

Βήμα 1: Προετοιμάστε την επιφάνεια του πατώματος.

Προτού ξεκινήσετε με την τοποθέτηση του ξύλινου πατώματος φροντίστε να έχετε καθαρίσει καλά την επιφάνεια του εδάφους με μια ηλεκτρική σκούπα. Αν το έδαφος έχει πολλές ανωμαλίες, εξομαλύνεται την διαφορά με επιπεδωτικό τσιμέντο. Τοποθετήστε επίσης ένα υπόστρωμα για μεγαλύτερη ηχομόνωση. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το ξύλινο δάπεδο πάνω σε μια μοκέτα με σκληρή επιφάνεια. Αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μονωτικό και να αντικαταστήσει το υπόστρωμα. Το υπόστρωμα πρέπει να τοποθετηθεί κάθετα στις σανίδες του παρκέ.

Στερεώστε το υπόστρωμα με κολλητική ταινία σε κάθε άκρη χωρίς να τοποθετείτε μέρος της μιας λωρίδας πάνω στην άλλη. Σηκώστε τις άκρες έτσι ώστε να αφήσετε 15 εκατοστά στις πλαϊνές επιφάνειες του τοίχου.

Βήμα 2: Η τοποθέτηση του παρκέ.

Ξεκινήστε με μακριές σανίδες και κατά μήκος του τοίχου αφήνοντας ένα κενό διαστολής περίπου ίσο με 8 χιλιοστά, χρησιμοποιήστε σφήνες για το κενό διαστολής. Τοποθετήστε την μεριά του ξύλου με την εσοχή προς τον τοίχο.

Βήμα 3: Η κόλληση των σανίδων.

Φορέστε τα γάντια σας και εφαρμόστε την κόλλα στην ψιλή πλευρά της εσοχής, κατά μήκος και κατά πλάτος της σανίδας.(Αν το ξύλο είναι συνθετικό εφαρμόστε την κόλλα και στις δύο μεριές της εσοχής.). Για καλύτερα αποτελέσματα επιλέξτε μια υδατοδιαλυτή κόλλα. Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε περίπου 250 ml κόλλας ανά 4 τετραγωνικά μέτρα παρκέ. Έπειτα χρησιμοποιώντας μια ματσόλα ή κάποιο άλλο βαρύ εργαλείο και προσπαθήστε να θηλυκώσετε τις σανίδες του παρκέ χωρίς όμως να χαλάσετε τις εσοχές συναρμολόγησης. Επίσης προσπαθήστε να ξεκινήσετε την επικόλληση του παρκέ έτσι ώστε να μην χρειαστεί να βγείτε από το δωμάτιο πατώντας σε πλωτό παρκέ που ήδη έχετε κολλήσει. Περιμένετε 48 με 72 ώρες για να στεγνώσουν και έπειτα αφαιρέστε τις περιμετρικές σφήνες.

Βήμα 4:Το φινίρισμα

Αφού σιγουρευτείτε ότι η επιφάνεια του παρκέ σας είναι λεία απλώστε την πρώτη στρώση βερνικώματος με ένα φαρδύ πινέλο, αφήστε το να στεγνώσει και έπειτα λειάνετε τις ατέλειες με ένα ψιλό γυαλόχαρτο. Επαναλάβετε αυτή την διαδικασία για ακόμα δύο φορές περιμένοντας κάθε φορά το βερνίκι να στεγνώσει.

Όσο αναφορά τα σοβατεπί και τα προφίλ απλά αφαιρέστε τις σφήνες πριν τοποθετήσετε το σοβατεπί φινιρίσματος και περιμένετε για 24 ώρες μέχρι να στεγνώσει.

Τοποθετήστε ένα στρογγυλεμένο κομμάτι ξύλου αν το κενό διαστολής μεταξύ του σοβατεπί και του παρκέ είναι μεγάλο ή αν το σοβατεπί υπήρχε ήδη από πριν.

Βήμα 5: Η συντήρηση του παρκέ.

Για την συχνή συντήρηση του παρκέ καθαρίστε το απλά με ένα υγρό πανί(και όταν χρειαστεί καθαρίστε το και με λίγο σαπούνι). Και κάθε 2 με 3 φορές το χρόνο περάστε το με ένα γυαλιστικό για να διατηρήσετε την λάμψη και ομορφιά του.

Ενώ για βαθύ καθαρισμό χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό κατά των αλάτων ανά 1 με 3 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την τοποθέτηση παρκέ στον πλήρη οδηγο στο site της Leroy Merlin

Advertisements

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: