Ελαιόλαδο Καλλιεργητικού Ομίλου Σταματάκου – Φυτώρια Λακωνία

Είναι ευρέως γνωστό ότι η μεσογειακή διατροφή είναι μια από τις υγιεινότερες στον κόσμο. Με  έμφαση στην κατανάλωση φρέσκων λαχανικών, φρούτων,  δημητριακών, οσπρίων, και προπαντός ελαιολάδου, η διατροφή αυτή έχει εξασφαλίσει μεγαλύτερη μακροζωία για τους ανθρώπους της λεκάνης της Μεσογείου από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Γνωρίζατε  ότι:

  • Κανένα άλλο φυσικά παραχθέν λάδι δεν έχει  μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα, πιο χαμηλά  επίπεδα LDL βελτιώνοντας τα επίπεδα HDL και προστατεύοντας κατά συνέπεια την καρδιά;
  • Το ελαιόλαδο περιέχει σημαντικά επίπεδα αντιοξειδωτικών, όπως οι βιταμίνες Ε, Α, Κ, και πολυφαινόλες, που καθυστερούν τη γήρανση και προλαμβάνουν ορισμένους καρκίνους, την αρτηριοσκλήρωση, και τις διαταραχές του ήπατος;
  • Το ελαιόλαδο έχει ευεργετική επίδραση στη γαστρίτιδα, τα έλκη, και τους χολόλιθους;
  • Το ελαιόλαδο βοηθά την πέψη και βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο;
  • Η έρευνα έχει αποδείξει ότι μόνο το μητρικό γάλα μπορεί να αφομοιωθεί ευκολότερα από το ελαιόλαδο στο ανθρώπινο σώμα!
  • Το ελαιόλαδο είναι απλά το υγιέστερο και το ευκολότερα απορροφούμενο εδώδιμο λίπος;

Οι Αρχαίοι Έλληνες εξήγαγαν την ελιά μαζί με τον πολιτισμό τους όταν επισκέπτονταν ή αποικούσαν τις μεσογειακές ακτές και δίδαξαν τους λαούς που κατοικούν στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη βόρεια Αφρική πώς να επωφεληθούν από την προσαρμοστικότητα της καλλιέργειάς της. Οι θρεπτικές και θεραπευτικές δυνάμεις της ελιάς και του ελαιολάδου συνέβαλαν στη μακροζωία των Ελλήνων και στην ανάπτυξη του πολιτισμού τους.

eleolado-kaliergies-stamatakos

Έρευνες  έχουν δείξει ότι οι σύγχρονοι Έλληνες παρουσιάζουν αυξημένο προσδοκώμενο όριο ζωής, τα χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων και καρκίνου παγκοσμίως, καθώς επίσης και τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας που οφείλονται σε καρδιαγγειακές παθήσεις. Μια μελέτη 30 ετών επιβεβαίωσε ότι αυτό οφείλεται κυρίως στην εκτενή κατανάλωση ελαιολάδου (περίπου 30 λίτρα ανά άτομο ετησίως). Συνολικά, οι Έλληνες καταναλώνουν κατά μέσον όρο 23 λίτρα ελαιολάδου ανά άτομο ετησίως, σε σύγκριση με 12 λίτρα που καταναλώνουν οι Ιταλοί και ¼  του λίτρου οι νοτιαμερικανοί αντίστοιχα. Και δεδομένου ότι πολλά ερευνητικά προγράμματα έχουν δείξει ότι η σύνθεση του ελαιολάδου εξαρτάται πολύ από τους κλιματολογικούς παράγοντες, την ποιότητα του εδάφους και την ποικιλία της ελιάς, δεν είναι δύσκολο να συναχθεί το συμπέρασμα ότι, το ελληνικό ελαιόλαδο έχει  κάτι το εξαιρετικό.
elies-lakonias-kai-eleolado

Οι βιολογικοί ελαιώνες του Καλλιεργητικού Ομίλου Σταματάκου βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας Λακωνίας που βρίσκεται στη νότια άκρη της Πελοποννήσου.Η παραγωγή ελαιολάδου στη Λακωνία ξεκίνησε περίπου το 1500 π.Χ. και στον τόπο αυτό υπάρχουν οι ευνοϊκότερες συνθήκες  για την παραγωγή του ποιοτικότερου ελαιολάδου στον κόσμο.
Τα ζεστά και ξηρά καλοκαίρια· και οι ήπιοι χειμώνες· έχουν δημιουργήσει ένα ιδανικό κλίμα για την καλλιέργεια της ελιάς από τους αρχαίους χρόνους

Τα ελαιόδεντρα είναι πολύ παραγωγικά εξαιτίας  της πλούσιας και μοναδικής εδαφολογικής σύνθεσης.  Είναι δύσκολο να βρεθεί τόσο πλούσιο χώμα σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Η Λακωνία έχει μερικά από τα καλύτερα εδάφη. Τα βουνά είναι ιδανικά για τις ελιές που εκμεταλλεύονται  την πλούσια ηλιακή ακτινοβολία και επωφελούνται από τις αλμυρές θαλάσσιες αύρες της μεσογειακής ακτής.

Καλλιεργητικός Όμιλος Σταματάκου, Σκάλα Λακωνίας .

Advertisements

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: