Το Siountri School Μέγας Χορηγός του 31ου Διαγωνισμού Ομιλίας της Ιαπωνικής Γλώσσας

31st_japanese_speech_contes.jpgΜετά την περσινή, επιτυχημένη διοργάνωση του 30ού Διαγωνισμού Ομιλίας Ιαπωνικής Γλώσσας, το Siountri School στηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον θεσμό που δίνει την ευκαιρία στους καλύτερους μαθητές να κερδίσουν ένα μοναδικό έπαθλο για τις επιδόσεις τους. Το φετινό έπαθλο θα είναι τρία ηλεκτρονικά ιαπωνικά λεξικά. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από τον Σύλλογο Καθηγητών Ιαπωνικής Γλώσσας και Φίλων του Ιαπωνικού Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ιαπωνική Πρεσβεία και την υποστήριξη του Japan Foundation και του Ελληνο-Ιαπωνικού συνδέσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο το 2009 όσο και το 2010, τις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού κατέκτησαν μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Σιούντρη (Siountri School). Οι επιτυχίες αυτές είναι ενδεικτικές της αποτελεσματικότητας του συστήματος διδασκαλίας που ακολουθούν οι ιαπωνικής καταγωγής καθηγήτριες του Siountri School, οι οποίες διαθέτουν πολυετή πείρα και μιλούν άπταιστα  Αγγλικά, καθώς και Ελληνικά.  Συγκεκριμένα, τα μαθήματα ιαπωνικής γλώσσας που διδάσκονται έχουν ως πυρήνα τους τη μύηση των σπουδαστών στην ιαπωνική κουλτούρα και τον πολιτισμό. Ακριβώς γι’αυτό, εκτός από τα βασικά-τυπικά συστατικά της γλώσσας (προφορική και γραπτή επικοινωνία, προφορά, γραμματική, κ.λπ.), το μάθημα των ιαπωνικών προσεγγίζει και πτυχές της ιαπωνικής ιστορίας οι οποίες έχουν επηρεάσει σημαντικά τη δημιουργία και εξέλιξη της γλώσσας. Επιπρόσθετα, οι μαθητές των ιαπωνικών έχουν από φέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μαθήματα ιαπωνικής καλλιγραφίας με σκοπό να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Το φετινό διαγωνισμό θα ανοίξει η Χριστίνα Γκούμα που κέρδισε την περασμένη χρονιά την 1η θέση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 6:00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ο.Ν.Α.) που εδρεύει στην οδό Ευελπίδων 18 στην Αθήνα. Για πληροφορίες συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το μορφωτικό τμήμα της Ιαπωνικής Πρεσβείας.

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Σιούντρη (Siountri School)

Advertisements

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: