Ιαπωνία: Το Τόκιο ενισχύει την Tepco

iaponia-tepco-sΗ κυβέρνηση της Ιαπωνίας συμφώνησε την Παρασκευή να συστήσει ένα ταμείο με χρήματα των φορολογουμένων για να βοηθήσει την Tokyo Electric Power να αποζημιώσει τα θύμα της κρίσης από το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα χωρίς να υποστεί οικονομική κατάρρευση.
Η κυβέρνηση θα εκδώσει ομόλογα ειδικά για το σκοπό αυτό, κάτι που θα επιτρέψει στην μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ασίας την καταβολή αποζημιώσεων που αναμένεται να ανέλθει σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Δεν θα υπάρχει πλαφόν στο ύψος των αποζημιώσεων.
Σε αντάλλαγμα για τη δημόσια υποστήριξη, η κυβέρνηση θα ασκήσει έλεγχο “για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ” στη διαχείριση της Tepco και άλλων παραγωγών ηλεκτρισμού, το οποίο θα κληθεί επίσης να καταβάλει ετήσια ασφάλιστρα στο ταμείο.
Το Τόκιο δεν έδωσε λεπτομέρειες,  στις αρχές της εβδομάδας αλλά δηλώθηκε σε δημοσιογράφους ότι η σχεδιάζει «ένεση ρευστότητας» με ομόλογα αξίας περίπου 5 τρισ. γιεν (62 δισ. δολάρια), στο ταμείο αποζημιώσεων.
Πηγή: Reuters
ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ & ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ, ΙΑΠΩΝΙΚΑ

Advertisements

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: