Σουηδία – Ισχυρή οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη

Η Σουηδία συνεχίζει να είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο όσον αφορά την υιοθέτηση και εφαρμογή των Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (Information and Communication Technologies) για τη βελτίωση  της ανάπτυξης, σύμφωνα με νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Trade Forum).
Στο Global Information Technology Report για το 2010-2011 αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η Σουηδία βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης για δεύτερη συνεχόμενη φορά, με εξαιρετική απόδοση σε όλους τους τομείς. «Η Σουηδία διαθέτει ένα από τα καλύτερα κλίματα για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Η διείσδυση των νέων τεχνολογιών είναι από τις πιο πυκνές στον κόσμο, με το 90% του πληθυσμού να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο σε τακτική βάση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η έκθεση.

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας PriceWaterHouseCoopers, η Στοκχόλμη είναι η  κορυφαία πόλη του κόσμου όσον αφορά το διανοητικό «κεφάλαιο» και την καινοτομία. Επιπλέον, στη γενική κατάταξη, η σουηδική πρωτεύουσα ανέβηκε στην 4η θέση στη διάσημη έκθεση «Πόλεις της Ευκαιρίας» (Cities of Opportunity), ενώ τρείς από τους “τέσσερις μεγάλους αντιπάλους”, το Λονδίνο, το Παρίσι και το Τόκυο, έπεσαν από την πρώτη πεντάδα.

Κέντρο Ξένων Γλωσσών – ΣΟΥΗΔΙΚΑ

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: