Τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Βαρκελώνη (Μέρος 2ο)

Η συνέχεια με τα μνημεία που δεν πρέπει να χάσετε εάν επισκεφτείτε την Βαρκελώνη:

ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ (MONUMENTO A COLON)

Πύργος – παρατηρητήριο με ένα πελώριο άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου στην κορυφή με τον δείκτη του προς την Αμερικανική ήπειρο. Είναι ένα από τα τουριστικά σύμβολα της Βαρκελώνης και δεσπόζει στο λιμάνι.

ΛΕΣ ΝΤΡΑΣΑΝΕΣ (LES DRASSANES)

Το κτίριο είναι το πιο σημαντικό της πόλης σε ρυθμό γοτθικό – πολιτικό. Χτίζεται τον 13ο αι. και υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα ναυπηγεία της Μεσογείου. Σήμερα είναι έδρα του Ναυτικού Μουσείου.

ΠΛΑΘΑ ΡΕΑΛ (PLAZA REAL)

Μια από τις πλατείες με την μεγαλύτερη κίνηση, Ξεχωρίζουν τα φανάρια (στύλοι) σε σχήμα δένδρου, σχεδιασμένα από τον Gaudi.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΙΚΑΣΟ (MUSEO PICASSO)

Ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία Πικάσο που υπάρχουν στον κόσμο. Ο Πικάσο περνάει αρκετό χρόνο της ζωής του στην Βαρκελώνη.

ΦΟΥΝΤΑΘΙΟΝ ΜΙΡΟ (FUNDACION MIRO)

Ένας χώρος αφιερωμένος στη φιγούρα του καλλιτέχνη Joan Mirro που μας επιτρέπει να τον γνωρίσουμε μέσα από μια μεγάλη συλλογή έργων του από το 1914 έως το 1978. Σ’ αυτά τα έργα μπορεί κανείς να εκτιμήσει την ποικιλία τεχνικής και υλικών που χρησιμοποίησε ο Μιρό στην δουλειά του.

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ (PUEBLO ESPANOL)

Ένα αρχιτεκτονικό σύνολο που χτίζεται για την παγκόσμια έκθεση του 1929. Αναπαράγει την αστική δομή ενός χωριού με δείγματα αρχιτεκτονικής αντιπροσωπευτικά των διαφόρων λαών της Ισπανίας. Σήμερα μοιράζεται το ιστορικό του περιεχόμενο με μία αξιόλογη νυχτερινή προσφορά χώρων διασκέδασης.

ΜΟΝΣΕΡΑΤ (MONASTERIO DE MONSSERAT)

35 χιλιόμετρα από την Βαρκελώνη είναι ένα ορεινό συγκρότημα που λόγω του ιδιόμορφου σχήματος των βράχων μετατρέπεται σε ένα τοπίο μοναδικό στον κόσμο.
Σε μια φυσική εξέδρα του βουνού βρίσκεται το Μοναστήρι της Παρθένου Montserrat που είναι και η πολιούχος όλης της Καταλονίας

Advertisements

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: