Τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Βαρκελώνη (Μέρος 1ο)

Εάν αποφασίσετε να επισκεφτείτε την Βαρκελώνη τότε σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να παραλείψετε να επισκεφτείτε αυτά τα μέρη :

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ (CATEDRAL)

Η κατασκευή του ναού που είναι αφιερωμένος στην Αγία Ευλαλία αρχίζει το 1298 επάνω στα ερείπια της παλιάς ρωμανικής εκκλησίας του 1058. Είναι ένα αληθινό μουσείο. Ξεχωρίζει ο τάφος της Αγίας Ευλαλίας, η κλειστή αυλή του Μοναστηριού, ο Χορός και το παρεκκλήσι του Σταυρωμένου.

ΠΑΛΑΟΥ ΔΕ ΛΑ ΧΕΝΕΡΑΛΙΤΑΤ (PALAU DE LA GERNERALITAT)

Στην πλατεία του Sant Jaume παλάτι αναγεννησιακού ρυθμού του 16ο αιώνα. Στο εσωτερικό του ξεχωρίζουν πολυτελέστατα σαλόνια του San Jordi. Σήμερα είναι η έδρα της Αυτόνομης Κυβέρνησης της Καταλονίας.

ΣΑΓΡΑΔΑ ΦΑΜΙΛΙΑ (SAGRADA FAMILIA)

Ο ναός της Αγίας οικογένειας είναι το μεγάλο έργο ημιτελές του Antonio Gaudi. Σήμερα έχει γίνει το μνημειακό σύμβολο της Βαρκελώνης σε όλο τον κόσμο. Κανείς που επισκέπτεται την Βαρκελώνη δεν πρέπει να μη προσεγγίσει αυτό τον ναό της αρχιτεκτονικής, του οποίου η κατασκευή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

ΛΑ ΠΕΔΡΕΡΑ (LA PEDRERA)

Από τα τελευταία συγκροτήματα κατοίκων που κατασκευάζει ο Antonio Gaudi είναι η μέγιστη έκφραση της μοντερνιστικής αρχιτεκτονικής.
Η στέγη του με τις περίφημες καμινάδες είναι ένα αυθεντικό έργο τέχνης.

ΚΑΣΑ ΜΠΑΤΛΙΟ (CASA BATLLO)

Από τα πιο εμβληματικά κτίρια της Βαρκελώνης κτίζεται το 1904 από τον μεγάλο Antonio Gaudi. Η πρόσοψη του είναι μια αυθεντική πρόκληση στις αισθήσεις για την ιδιόρρυθμη διαμόρφωση της.

 ΠΛΑΘΑ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (PLAZA CATALUNA)

Το νευραλγικό κέντρο της Βαρκελώνης. Επικοινωνιακός κόμβος της πόλης και ο σύνδεσμος μεταξύ της παλιάς πόλης και της επέκτασης. Κατασκευάζεται το 1927 και έχει σιντριβάνια και πολλά αγάλματα.

ΛΑ ΡΑΜΠΛΑ (LA RAMBLA)

Η Ράμπλα είναι μοναδικός δρόμος. Τόσο για τον μνημειακό του πλούτο όσο και για την ζωντάνια και την κίνηση του. Είναι υποχρεωτικό πέρασμα όλων των επισκεπτών της Βαρκελώνης.

Advertisements

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: