Τα επίπεδα της κινέζικης γλώσσας

Για την Κινέζικη γλώσσα υπάρχουν 3 πιστοποιητικά γλωσσομάθειας

HSK – Βασικό επίπεδο:
Στο πρώτο έτος που απευθύνεται στους αρχάριους, οι σπουδαστές μαθαίνουν να επικοινωνούν και να συνεννοούνται για θέματα της καθημερινότητας με την βοήθεια των καθηγητών τους μέσω ζωντανών συζητήσεων (situational conversations).

HSK – Μεσαίο επίπεδο:
Οι σπουδαστές προχωρούν σε ποιό σύνθετη δομή της γλώσσας, ώστε να μπορούν να συνεννοούνται πιο άνετα σε μια καθημερινή συζήτηση, πάντα μέσα από εκπαίδευση με τους καθηγητές τους. (interactive functional conversation practice). Στο επίπεδο αυτό ο σπουδαστής εξασκείται στον προφορικό λόγο και μπορεί να επικοινωνεί σε πιο σύνθετες καταστάσεις της καθημερινότητας.

HSK – Προχωρημένο επίπεδο:
Στο επίπεδο αυτό, οι σπουδαστές είναι ικανοί να σκέπτονται και να παράγουν λόγο. Έχουν προχωρήσει στη γραμματική, στον προφορικό λόγο και στο γραπτό είναι σε θέση να εκφράζουν την άποψή τους για μια ποικιλία θεμάτων. Χειρίζονται θέματα κοινωνικού περιεχομένου, υγεία, περιβάλλον, θέματα που απασχολούν την Κίνα, δίνουν την άποψή τους και χρησιμοποιούν σύνθετες εκφράσεις στα KINEZIKA. Τα οπτικοακουστικά μέσα παίζουν σπουδαίο ρόλο και σε αυτό το επίπεδο.

Οι εξετάσεις των προφορικών διαφοροποιούνται  από τις εξετάσεις των γραπτών.

Μπορεί κάποιος να δώσει προφορικά σε όποιο επίπεδο είναι προετοιμασμένος-η,  ανεξάρτητα  από  το επίπεδο των γραπτών. Αυτό μπορεί να γίνει επειδή τα προφορικά είναι πιο εύκολα και δεν χρειάζονται δύο χρόνια προετοιμασίας  για το κάθε επίπεδο.

Η εξεταστική περίοδος είναι μία φορά το χρόνο, κάθε Οκτώβριο, μόνο στην Αθήνα και οι Εξετάσεις Γλωσσομάθειας διοργανώνονται από την Κινεζική Πρεσβεία.

Advertisements

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: