Λίγα λόγια για τις θεραπείες botox

Τι είναι το Botox;
To ΒΟΤΟΧ είναι μια φυσική, επεξεργασμένη πρωτεΐνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium Botulinum. Πολύ μικρές δόσεις του φαρμάκου χορηγούνται στον μυ, αναστέλλοντας την μετάδοση του νευρικού ερεθίσματος και έτσι ο μυς ακινητοποιείται και δεν κάνει σύσπαση.

To ΒΟΤΟΧ χρησιμοποιείται ως θεραπεία για ορισμένες παθήσεις όπως είναι ο βλεφαροσπασμός, το σπαστικό ρεβόκρανο κ.α.  Εδώ και πολλά χρόνια πλέον εφαρμόζεται και στην Αισθητική Ιατρική.

Πως λειτουργεί το Botox;
Οι διαρκείς κινήσεις των μυών του προσώπου προκαλούν συνεχή σύσπαση και χαλάρωση της επιδερμίδας. Με την πάροδο του χρόνου, γίνονται ορατά τα σημάδια από τις εκφράσεις του προσώπου, έτσι κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπο οι ρυτίδες έκφρασης, στο μεσόφρυο, το μέτωπο και τα μάτια (στο λεγόμενο πόδι της χήνας). Το ΒΟΤΟΧ είναι η μόνη θεραπεία που δρα στην αιτία των ρυτίδων που είναι οι συσπάσεις των μυών κατά την έκφραση. Κατά συνέπεια, κάποιος που υποβάλλεται για μια συγκεκριμένη περίοδο σε θεραπεία με ΒΟΤΟΧ, καθυστερεί την εμφάνιση, την επιδείνωση των ρυτίδων για όσο χρόνο λειτουργεί το ΒΟΤΟΧ, δρώντας και προληπτικά στις ρυτίδες έκφρασης. Η εφαρμογή της ένεσης δρα τοπικά και το φάρμακο δεν απορροφάται από τον οργανισμό. Η θεραπεία ΒΟΤΟΧ δεν είναι μόνιμη και κρατάει 4 έως 6 μήνες, γι’ αυτό και πρέπει να επαναλαμβάνεται. Μετά την θεραπεία σταδιακά μέσα σε 10 ημέρες ολοκληρώνεται το αποτέλεσμα. Την 15η ημέρα από την 1η έγχυση γίνεται το follow up για κάποιες διορθώσεις εάν χρειάζονται. Το ΒΟΤΟΧ στην Αισθητική Ιατρική εφαρμόζεται από ιατρούς Πλαστικούς και Δερματολόγους.

Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει το Botox;

  • Εξάλειψη ρυτίδων έκφρασης στο μέτωπο, μεσόφρυο και στο πόδι χήνας
  • Βελτίωση βλέμματος δίνοντας νεανικό αποτέλεσμα
  • Ανόρθωση φρυδιών χωρίς mini lift
  • Αποτελέσματα διάρκειας έως και 6 μήνες
  • Άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα εμφανή μέσα στις πρώτες 10 μέρες
  • Ανώδυνο

Κέντρο Αισθητικής Δερματολογίας  Dermanaplasis

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: