Λίγα λόγια για τις ρυτίδες

Όσο περνούν τα χρόνια τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται με πιο αργούς ρυθμούς και τα βαθύτερα στρώματα του χορίου λεπταίνουν και ατροφούν. Τα λιποκύτταρα κάτω από το επίπεδο του χορίου ελαττώνονται και χάνουν τον όγκο τους. Αυτό σημαίνει ότι μειώνεται η ικανότητα του δέρματος να αυτο-επουλώνεται κι έτσι το δέρμα γίνεται λεπτό και ευαίσθητο. Το υποκείμενο δίκτυο των ελαστικών ινών του κολλαγόνου είναι δομικό σύστημα στήριξης για το δέρμα. Όταν χάνει την ελαστικότητά του χαλαρώνει διότι καταστρέφεται σημαντικό μέρος των ινών του χορίου. Συγχρόνως, οι σμηγματογόνοι αδένες ατροφούν στερώντας το από την προστατευτική δράση των υδατολιπιδικών επιστρώσεων κι έτσι η ικανότητά του να παραμένει ενυδατωμένο ελαττώνεται, με αποτέλεσμα να γίνεται ξηρό και αφυδατωμένο.Οι ρυτίδες και το αφυδατωμένο δέρμα είναι το πιο συχνό πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί από την παρατεταμένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Ο ήλιος στερεί από το δέρμα τη φυσική του υγρασία και το αφυδατώνει. Η επιδερμίδα συχνά παρουσιάζει τραχιά όψη, γίνεται άγρια και παράλληλα χάνει τη λάμψη της. Oι ελεύθερες ρίζες σχηματίζονται ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής κάθε φορά που οξειδώνουμε τροφή για την παραγωγή ενέργειας. Kατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας σχηματίζονται ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα φορτισμένα μόρια οξυγόνου βλαβερά για το δέρμα. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες είναι τοξικές για το δέρμα και μπορούν τα προκαλέσουν πρόωρη γήρανση. Συνήθως εξουδετερώνονται από τις βιταμίνες C,E.

Το γενετικό υλικό που κληρονομεί το κάθε άτομο με το DNA, επηρεάζει τη διαδικασία γήρανσης. Οι αλλαγές στο δέρμα αρχίζουν να γίνονται εμφανείς από την ηλικία των 20. Οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε γενετικά προγραμματισμένες αλλαγές που επισυμβαίνουν στα κύτταρα του δέρματος. Επειδή κάθε άτομο διαθέτει διαφορετικό γενετικό υλικό (DNA), η διαδικασία εμφάνισης σημείων γήρανσης στο δέρμα δεν είναι η ίδια για όλους. Έτσι άλλα άτομα εμφανίζουν νωρίτερα και άλλα αργότερα τις αλλαγές στο δέρμα, που οφείλονται στην γήρανση.

Στα πιστοποιημένα κέντρα Κέντρα Αισθητικής Δερματολογίας dermanaplasis o εξειδικευμένος δερματολόγος, αφού εξετάσει το δέρμα σας, θα επιλέξει την κατάλληλη μέθοδο θεραπείας , ανάλογα πάντα με την έκταση και το βάθος της βλάβης.

Advertisements

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: