Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε γάντια του μποξ

γάντια μποξ. kickboxing,

Το πρώτο βήμα για να επιλέξετε τα κατάλληλα γάντια του μποξ είναι να συμβουλευτείτε τον εκπαιδευτή σας. Μην βιαστείτε και αγοράσετε γάντια με κριτήριο την εμφάνιση ή την τιμή τους. Συνήθως τα γάντια αυτά δεν είναι τα καταλληλότερα για εσάς και κατά πάσα πιθανότητα θα χαλάσουν λίγο μετά την αγορά τους. 

Αν προτιμήσετε να αγοράσετε “φθηνά” γάντια μπορεί να νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο γλιτώνετε λεφτά αλλά στην πραγματικότητα δεν το κάνετε αφού δεν θα είναι αποτελεσματικά και αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να αγοράσετε καινούρια.Αυτό που είναι μάλλον σίγουρο είναι ότι στην αρχή θα πρέπει να ξοδέψετε κάτι παραπάνω για ένα αξιοπρεπές ζευγάρι γάντια του μποξ για να ξεκινήσετε την προπόνησή σας.

Πιστέψτε με όμως η κίνηση σας αυτή πραγματικά αξίζει τον κόπο. Απλά θυμηθείτε πως ο σκοπός των γαντιών αλλά και της επίδεσης είναι να να προστατέψετε τα χέρια σας αλλά και τους συναθλητές σας από τυχόν τραυματισμούς.

Όταν επιλέγετε γάντια θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψιν σας το είδος της πολεμικής τέχνης που κάνετε:

  • Αν για παράδειγμα κάνετε μια πολεμική τέχνη όπου θα χρειάζεται να χρησιμοποιείτε εκτενώς τα χέρια σας για λαβές ή “κλειδώματα” τότε καλό θα ήτανε να επιλέξετε γάντια με ανοιχτές παλάμες και ευελιξία στα δάχτυλα.
  • Αν προπονείστε με μεγάλους σάκους του μποξ τότε θα χρειαστείτε περισσότερη προστασία στο μπροστινό μέρος του γαντιού και θα χρειαστείτε γάντια με πιο μεγάλο βάρος.
  • Εάν θέλετε γάντια για προπόνηση προκειμένου να συμμετάσχετε σε αγώνες τότε θα χρειαστείτε λίγο πιο βαριά γάντια.
  • Εάν ήδη συμμετάσχετε σε αγώνες τότε θα χρειαστείτε πιο ελαφριά γάντια.
  • Εάν προπονείστε σε σάκους ταχύτητας , σάκους “αχλάδια” ή πιο ελαφριούς σάκους τότε μπορεί να προτιμήσετε ειδικά γάντια για σάκους εάν τα κλασικά γάντια μποξ σας είναι υπερβολικά δυσκίνητα.
Advertisements

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: