Χαρούμενη, Κινέζικη Πρωτοχρονιά! Το 2012 είναι η χρονιά του Δράκου!

xronia-tou-drakouΗ πρώτη ημέρα της κινέζικης Πρωτοχρονιάς είναι η 23η Ιανουαρίου 2012. Οι ημέρες της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς λέγονται επίσης και Γιορτή της Άνοιξης, η οποία διαρκεί δέκα ημέρες. Η χρονιά του Δράκου διαρκεί ένα σεληνιακό έτος (12 μήνες), μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2013.

Το Κινέζικο, σεληνιακό ημερολόγιο δημιουργήθηκε κι εφαρμόστηκε το 2697 π.Χ., τη χρονιά στέψης του Κίτρινου Βασιλιά. Το 2012 είναι το 4709ο κινεζικό έτος που ξεκινά στις 23 Ιανουαρίου 2012, την επονομαζόμενη Χρονιά του Δράκου.

Κινέζικο αίνιγμα

Υπάρχει μια ιστορία στην Κίνα πριν από πολλά χρόνια….Ο Ρίτσαρντ Νίξον ήταν ο πρώτος Πρόεδρος των Η.Π.Α. που επισκέφθηκε την Κίνα. Ρώτησε τον Γκούο Μορουό, έναν σπουδαίο Κινέζο συγγραφέα, ένα αίνιγμα: «Υπάρχουν 12 είδη που μπορείς να δώσεις σε 1,2 δισεκατομμύρια Κινέζους κι ο καθένας να πάρει από ένα. Γνωρίζεις ποιά είναι αυτά;» Ο κος Γκούο φυσικά απάντησε αμέσως: «Είναι τα δώδεκα ζώα του κινέζικου ζωδιακού ωροσκόπιου».

Αν δεν γνωρίζετε το ζώδιό σας στο κινέζικο ωροσκόπιο, ο παρακάτω πίνακας θα σας βοηθήσει να το μάθετε!

kinizika-zodia-kineziko-oroskopio

Παράδειγμα: Αν είστε γεννημένος/-η ΣΤΙΣ 20/2/1985 ή ΜΕΤΑ τις 20/2/1985 (δηλ. στις 20 Φεβρουαρίου 1985), ανήκετε στο ζώδιο του Βούβαλου (το ζώο-σύμβολο εκείνης της χρονιάς).

Αν είστε γεννημένος/-η από την 1/1/1985 έως τις 19/2/1985, ανήκετε στο ζώδιο του Αρουραίου (το ζώο-σύμβολο της προηγούμενης χρονιάς).

Να θυμάστε: Αν είστε γεννημένος/-η τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο, ίσως χρειαστεί να παραπεμφθείτε στο έτος του Κινέζικου Σεληνιακού Ημερολογίου. Αν γεννηθήκατε πριν την κινέζικη πρωτοχρονιά εκείνου του έτους, ανήκετε στο ζώο –σύμβολο της προηγούμενης χρονιάς.

Πηγή:  Κέντρο Ιαπωνικών & Κινεζικών Σπουδών Οικονομάκου

Advertisements

About eorama
Owner & director of e-orama.com internet marketing agency in Athens Maroussi Greece. Primary activities is building and maintaining SEO websites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: